Follow by Email

söndag 28 augusti 2011

Life is a journey- not a destination...

Helger är härliga! Det är så skönt att inte göra någonting utan bara slappa och återhämta sig för att sedan ladda för en ny arbetsvecka.
Idag har jag varit och tränat på SATS. Jag tränar nämligen inte bara löpträning utan gör lite annan, typ styrketräning också. Träningen som jag gjort i vår/sommar har gjort mig till en bättre löpare faktiskt. Det är helt otroligt.
I november när jag sprang Nice maraton så bestämde jag mig för att ta en paus från löpningen av olika anledningar. Jag hade en härlig paus tom april då jag var med på en resa till ett galet terränglopp i Tyskland. Efter det var jag hooked igen. Har dock inte denna säsong sprungit så målmedvetet utan mer fram och tillbaks till jobbet. Det har inte blivit några maror utan denna säsong har varit kortdistans, men egentligen så tror jag att jag har chans att bli bättre på det.

Jag gillar att träna mot mål. Det sporrar mig. Här är mina träningsmål på gymmet som jag kämpar för (med hjälp av PT-Peter):

-10 chins (jag kan göra 4 idag)
-Handstående fritt (trodde dock aldrig jag skulle kunna stå utan vägg, men nu går det. Målet är att kunna stå längre...)
-Skorpionen fritt
-Stå på en pilatesboll (har jag klarat av men tränar fortfarande på det)
-Hoppa jämnfota till handstående (kan jag också)
-Gå ned i spagat (pure pain!)
-Straddle pike press
-Skin the cat (kan jag nog bocka av)
-Gå ned i brygga och slå över
-L-sit i 1 min

Det var någon som frågade mig varför jag tränar mot sådana där mål och varför jag skall klara av dessa grejer. Jag har egentligen inget svar på det utan jag gör det för att jag tycker det är så jädrans sköj. Självklart är det kul att klara målet, men det är egentligen resan dit som är det roliga. Jag är nöjd med det jag kan göra idag, men man kan alltid bli bättre. Nöjd för mig är lika med att man inte kämpar sig framåt längre. Detsamma gäller med löpningen.

Blev inte så mycket om löpning idag, men nästa vecka skall jag allt få till lite kvalitetspass.

Gör en bra vecka!

//Julia Liv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar