Follow by Email

fredag 2 september 2011

Tips inför Tjejmilen

Kom på att jag lovat att lägga in lite tips på vad man skall tänka på imorgon. Lite sent, hoppas att ni hinner att läsa.

-Vid ett kortare lopp som Tjejmilen så tycker inte jag att man behöver ladda på extra mycket med mat. Däremot kan det vara bra att kanske tänka på att man har bra kolhydrater till målen dagarna före loppet.  Ät det som du brukar äta till frukost. Själv skall jag äta min gröt som jag alltid gör. Skall försöka att få i mig den vid 09 och sen kanske en extra banan strax innan 11. Försök att inte äta ca 2 h före loppet. Själv springer jag bäst på en relativt tom mage. Gillar inte när maten skvalpar runt och man känner sig mätt.
Se även till att dricka ordentligt med vatten utan att överdriva.

-Sov bra under veckan och försök att inte stressa.

-Ha på dig dina favoritkläder till loppet. Köp inte några nya som du skall "premiäranvända". Detsamma gäller verkligen med skorna!

-Vill du dricka lite sportdryck under loppet, gör det. Kan vara bra om du testat det innan så att du vet att magen klarar av det. Drick dock inte drycken för sent in i loppet. Hellre i början eftersom det tar ett tag för kroppen att ta upp energin.

-Spring på det sättet som du tänkt springa. Har du bestämt dig för att klara loppet på en timma, behöver du springa varje km på max 6 min. Använd gärna en klocka som hjälp.

- Se till att ha kul! Du orkar mycket mer än vad du tror! Spring inte i mål och tänk; "jag hade orkat springa snabbare". Du är där för att springa- ge allt även om du känner att du inte orkar mer. Du  har alltid minst 10 % till att ge. Tiden behöver inte spela någon roll när du kommer i mål, men jag kan lova dig att du kommer vara glad att du gav allt du hade.

Vi ses på Djurgården!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar