torsdag 22 december 2011

ledig tid=träningstid

Många är vid den här tiden på året stressade och har ingen tid att träna eller rättare sagt prioriterar inte att träna. Gymmen står tomma så här i slutet av december, men ingen gymägare hänger läpp för det, för de vet...att 1 januari står alla där igen och bankar på dörren, redo att infria sitt nyårslöfte. I år igen. Hur blir det så? Att man den 1 januari har så mycket motivation i kroppen att man nästan spricker? Tänk om man alla kunde se det här med träning som något som skall vara en naturlig del i livet som man gör varje dag, varje vecka året om. Det är ju inte så att man slutar städa hemma eller glömmer att borsta tänderna för att man är julstressad.
Det är ju härligt att motivationen är hög och att man verkligen känner att "yes, nu kör vi!"Men glöm inte bort, man kan inte förlita sig på motivationen. Det behövs en bra plan och bra strategier som man kan ha sen när (eller om?) motivationen sjucker.

Nu när man är ledig så skall det ju finnas tid för att träna, man har ju minst 8 timmar varje dag som man har "till godo" när man inte jobbar.
Överraska dig själv med tjuvstarta ditt nyårslöfte redan idag och planera in hur du skall träna fram till nyår. Hinner du inte? Ok då, kan du göra ett pass? Kanske börja julaftonsmorgon med en morgonjogg? Tänk vilken bra dag det kommer att bli då!

Jag skall träna i eftermiddag men har stått lite på händer här på förmiddagen.

God jul till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar